Krem ze szparagów
Składniki:
wiązka szparagów, dwie szalotki, masło,
puszka mleka kokosowego,
imbir, gałka muszkatołowa,
pieprz - najlepiej świeżo mielony,
naturalne vegeta,
ser Grana Padano, grzanki, bagietka - wg uznania.
Wykonanie:
Pokrojone szalotki podsmażamy na maśle (2 łyżki), dodajemy szparagi - obrane i pokrojone na niewielkie kawałki.
Następnie zalewamy szklanką (może troszkę więcej) wody, dodajemy vegetę, gotujemy aż szparagi będą miękkie.
Całość miksujemy w blenderze na gładką masę, dodajemy mleczko kokosowe, doprawiamy imbirem i gałką.
Podajemy posypany startym serem, pieprzem,
może być z grzankami,
może być z bagietką czosnkową...
Krem miał być ByAnn, 
ale wyszedł mniej Fit, 
bardziej w stronę francuskiej kuchni, 
w której masło jest podstawą smaku.
Smak nieziemski...
Składniki:
wiązka szparagów, dwie szalotki, masło,
puszka mleka kokosowego,
imbir, gałka muszkatołowa,
pieprz - najlepiej świeżo mielony,
naturalne vegeta,
ser Grana Padano, grzanki, bagietka - wg uznania.
Wykonanie:
Pokrojone szalotki podsmażamy na maśle (2 łyżki), dodajemy szparagi - obrane i pokrojone na niewielkie kawałki.
Następnie zalewamy szklanką (może troszkę więcej) wody, dodajemy vegetę, gotujemy aż szparagi będą miękkie.
Całość miksujemy w blenderze na gładką masę, dodajemy mleczko kokosowe, doprawiamy imbirem i gałką.
Podajemy posypany startym serem, pieprzem,
może być z grzankami,
może być z bagietką czosnkową...

Komentarze
Prześlij komentarz